Langkau ke kandungan utama

Catatan

Yang Ditampilkan

Pengalaman Anak Di Sekolah Cina (SJKC)

Assalam para pembaca budiman. Terima kasih sudi luangkan masa singgah yaniepedia untuk membaca secebis pengalaman makhluk bernama Yanie dan keluarganya ini. Di blog ni aku bukan nak cerita pasal diri dan keluarga semata-mata tapi lebih kepada nak berkongsi pengalaman (dan sedikit tips kalau ada) kot dapat membantu you all di luar sana🙂 Seperti yang pernah baca kisah dua beradik ni di artikel ni , aku ada mention pasal dorang kena belajar cakap cina kan? Anak sulung kami, Iman bersekolah di SJKC dan aku faham bila bagitau ni kat orang lain akan menimbulkan macam-macam reaksi. Reaksi positif ada, yang negatif pun ada… Mula-mula kami buat keputusan dulu pun ada ahli keluarga yang risau sebenarnya, sebab memikirkan macam mana nak bagi makanan halal kat sekolah dan macam mana sesi pembelajaran agama Islam. Tapi kami dah nekad sejak anak bersekolah di tadika lagi walaupun ianya seperti satu keputusan yang tak mudah.  Ala kulli haal. InsyaAllah, tiada masalah yang tiada penyelesaian.  Kami

Catatan Terbaharu

My ZENYUM Braces Part 2: Sesi Refinement (Penambahbaikan)

[GAMBAR] Selepas 10 Tahun, Kami Ambil Gambar Kahwin Semula! (reshoot)

My ZENYUM Braces Part 1: Review, Kos dan Proses Pemakaian Pendakap Gigi Lutsinar

Ikea Hack- Ubahsuai Kabinet Lama Jadi Kaunter Dapur & Bar Kopi

Review dan Sambutan Birthday Iman di Homestay Padi Box

Ikea Hack- Buat Sendiri Ruang Penyangkut Beg (Mudroom)- Idea, Cara & Kos

Ikuti Saya

What Do You Think?