Skip to main content

Posts

Featured

Buat Sendiri (DIY) Hand Sanitizer Yang Berkesan Menentang Virus Corona!

Timbulnya idea untuk membuat hand sanitizer ni adalah disebabkan keinginan kitorang untuk meng'happy'kan anak-anak untuk meraikan birthday Iman Raihannah baru-baru ni yang dah lama dirancang.

Tapi jangan salah sangka pula, kitorang bawa budak-budak ni berjalan lebih awal lagi sebelum keluarnya arahan tegas kerajaan agar orang ramai tidak bersesak-sesak, berjalan; untuk mengelakkan tersebarnya virus corona-19 dengan lebih meluas baru-baru ni.
Tapi sebagai ibu ayah, kami masih mengambil langkah berjaga-jaga agar kesihatan terjamin sebab tempat yang kami pergi tu adalah 'animal farm' berdekatan. Tak sesak pun, tapi risikonya tetap ada apabila berhadapan dengan haiwan dan pengunjung lain. 
So demi keselamatan kot susah nak dapat air dan sabun berdekatan, kitorang punyalah menggagau cari hand sanitizer secukupnya untuk dibawa keesokannya, malangnya semua farmasi dah kehabisan stok!
Memandangkan aku ni sejenis yang kalau-nak-aku-nak-jugak, aku cari jugak cara untuk DIY hand…

Latest Posts

DIY Tanaman Hidroponik Pakai Bahan Di Rumah Je!

8 Kedai Makan Marhaen (Bukan Hipster) Yang Best Pilihan Orang Shah Alam!