Skip to main content

Posts

Featured

LinkedIn: Pertemuan Dengan Scammer Mat Saleh Yang Kacak

Hai adik-adik, para pencari kerja sekalian...

Harini kakak nak cerita tentang pengalaman bertemu, duduk bertentang mata dan berbincang dengan seorang scammer kacak dari Eropah.
Tujuan kakak berkongsi kisah ni sebab nak anda semua berhati-hari apabila berurusan dengan kenalan di LinkedIn.

As we all know, LinkedIn ni merupakan platform media sosial / networking di kalangan para profesional, kan? Platform ni juga antara yang popular digunakan untuk mencari kerja.

Alkisahnya, profile LinkedIn aku tu highlight yang ku pakai pada tajuk adalah ‘Open To Opportunities & Seeking For New Challenges’. Maksudnya, aku terbuka untuk peluang kerjaya dan cabaran baru. So ada juga lah a few people yang pernah contact aku untuk tawarkan cabaran baru (so far takde yang fit pulak).

Sebelum ni aku dah bertemu empat mata dengan sorang bekas pekerja Astro yang berminat nak hire aku untuk syarikat start-up nya, tapi syarikat tu belum beroperasi di pejabat rasmi  lagi, so proses hiring is still on hold.

Th…

Latest Posts

Buat Cheese Rendah Kalori Daripada Susu Basi!

Pengalaman Dipanggil Untuk Roadpitch Geran SUPERB, Teraju 2019

Review Gloria Residences Ion Delemen, Genting Highlands - Best Ke?

Ramadhan Buffet of The Year | Citarasa Dua Sempadan Di Laman Kayangan

Misteri Objek di Langit

Family Day 2018 Kami di Santai Riverside, Janda Baik, Pahang... Memang santaiiiii....