Skip to main content

Posts

Featured

Resipi Buttered Popcorn @ Bertih Jagung Mentega Sedap Untuk Movie Night!

AMARAN: Jangan baca sekiranya anda mengharapkan resipi popcorn caramel berperisa manis!

Ya, BUTTERED POPCORN ni rasanya masin-masin buttery, memang tak sama macam popcorn yang biasa korang makan tu. In fact, buttered popcorn ni lebih mudah dan kurang leceh disediakan, tapi sangat jarang dimakan di Malaysia (aku agaklah sebab belum pernah jumpa lagi).

FYI aku dah lama mencari resipi popcorn ni tapi tak tau macam mana nak search sebab sebelum ni aku tak tau nama dia, apa jenis popcorn yang rasa classic macam ni. The last time aku makan buttered popcornni waktu darjah 5 masa tinggal kat US dulu, sewaktu join 'slumber party' di rumah kawan mat saleh sorang ni. Maknya buat buttered popcorn untuk movie night kami and I was like, 'Awat la popcorn dia ni takde rasa maneh? Oh well.... mungkin budaya dorang ni kot tak suka makanan manis' fikirku dengan naifnya. 
Mula-mula memang rasa pelik, tapi selepas dari tu macam teringat-ingat pula dengan rasanya yang unik! Bertahun ku simp…

Latest Posts

Romantic Candlelight Dinner Dalam Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Seharian di Goat2Go Animal Garden, MAEPS, Serdang

Jom Ternak Cendawan Atas Balkoni!